sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Björck s.57

Toinen resepti Björckin Huippukokin kotiruokaa kirjasta pääsi kokeiluun. Kana vaihtui kalkkunaan, tikkujen sijaan pyörittelin taikinan pulliksi  ja valmistin alkuruuaksi ajatellun annoksen pääruuaksi eli suurensin määriä. Jätin kuitenkin currytahnan ja chilin määrän ennalleen, jotta ruoka maistuu neidillekin. Ja maistuihan se, pidimme kaikki kalkkunapullista. Reseptiin kuuluu myös liemi, jossa (tikut) pullat tarjoillaan. En mielestäni saanut sitä aivan onnistumaan, enkä osaa paikantaa vikaa. Pitää kokeilla uudelleen ja kirjoittaa liemen ohje vasta sitten.



VIHREÄ CYRRY KALKKUNAPULLAT

800g kalkkunanjauhelihaa
1/2 dl vihreää currytahnaa
3 rkl soijaa
3 rkl osterikastiketta
3/4 dl paahdettua sipulia
3/4 dl maapähkinärouhetta
1 kananmuna
3/4 dl kookoskermaa
1 tl chilikastiketta

1. Sekoita kaikki aineet jauhelihan joukkoon. Sekoita taikinaksi
2. Muotoile taikinasta isoja lihapullia. Paista lihapullat 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti