sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sitruksia ja lampaanpotkaa

Pakastin on varsin täynnä ja syksyn viimeiset antimet ovat vielä säilömättä. Kävin sisällön läpi, josko pakastinta saisi tyhjemmäksi laittamalla ruokaa siellä olevista aineksista. Tämän päiväisen lounaan  pääraaka-aine, lampaan potkat,  on siis pakastimesta peräisin. Perinteinen tapani valmistaa  lampaanpotkia on punaviinin kanssa, nyt kuitenkin halusin jotain erilaista. Googlailin aikani, mutten löytänyt muitakaan reseptejä, joten päädyin tutkailemaan kaappien sisältöä ja tulos on tämän thaimaahan suuntautuva varsin mieto ohje. Inkivääriä olisi saanut olla enemmänkin.

LAMPAANPOTKAA SITRUS-INKIVÄÄRILIEMESSÄ
(annoksesta riittää n kuudelle)

4 lampaanpotkaa
6 valkosipulin kynttä
4 salottisipulia
4 porkkanaa
4 lehtiselleriä
2 cm pätkä inkivääriä
1/2 purjoa
1/2 l kanalientä
1 pll kuivaa valkoviiniä
1 sitruuna
1 appelsiini
1 rkl punaista currytahnaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi selleri. Viipaloi purjo. Pese sitrukset ja raasta kuori ja purista mehu
2. Siisti potkat ja paista niihin pannulla väri kauttaaltaan. Hiero potkiin currytahnaa ja nosta pataan. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä, lisää inkivääri ja selleri. Jatka paistamista pari minuuttia. Kaada sipulit, selleri ja inkivääri pataan. Lisää sitrusten kuori ja mehu, kanaliemi,  porkkanat ja purjo. Lisää valkoviini, sekoita ja nosta pata uuniin 225 asteeseen. Kun neste alkaa poreilla, laske padan lämpö 125 asteeseen ja anna potkien hautua vähintään 3 tuntia tai kunnes lihat irtoavat luista. Tarjoile potkat basmati- tai jasmiiniriisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti