sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Synttärikakku (munaton, maidoton, gluteeniton)


Tehdessäni pari viikkoa sitten gluteenittomia muffineita muistelin kesällä tekemääni synttärikakkua. Pikkuneidin paras ystävä on munalle ja maidolle allerginen ja kummitädillä on keliakia, joten päätin tehdä yhden "tavallisen" kakun ja toisen, jossa kaikki erikoisruokavaliot on otettu huomioon. Työkiireiden vuoksi tarvikkeet osti yrittäjä ja kotona iski paniikki, kun kirjoitin listaan vain - 1 purkki vauvanhedelmäsosetta - soseessa kun ei saanut olla banaania senkin ollessa ystävättären kielletyllä listalla. Ostoskorissa oli onneksi aivan oikeaa tavaraa. Jatkossa riittää yksikin kakku, sillä tämä erikoisversio kelpasi kaikille, lapset pitivät sitä jopa tavallista mansikkakakkua parempana.

SYNTTÄRIKAKKU

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
1/2 dl kasviöljyä (esim Flora Culinesse)
1,5dl vichyä
1,25 dl mangososetta (esim Piltti)

1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe
2. Sekoita kasvirasva, vichy ja mangosose
3. Yhdistä kuivat aineet ja nesteet taikinaksi
4. Voitele kakkuvuoka ja jauhota (gluteenittomilla) korppujauhoilla, kaada taikina vuokaa ja tasoita. Paista 175-asteessa ( kiertoilmauuni) noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä, kumoa jäähtyneenä.

Vichy ja hedelmäsose antavat mehukkuutta kakkupohjaan , joten pohjan kostuttaminen ei ole tarpeen. Täytteessä mansikkasosetta,vaniljasokeria ja kaurakermaa(GoGreen) liivatteella hyydytettynä sekä viipaloituja mansikoita Päällinen mansikoita, joiden päällä kiille hyytelösokerista ja vedestä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti