maanantai 9. marraskuuta 2009

Lisää pakastimen uumenista


Ankanrinta on hyvää ja itseasiassa helppoa valmistaa. Tärkeintä on jättää liha punertavaksi, jotta se on mehevää. Tämä ohje on alunperin Delicard-lehdestä vuodelta yksi-ja kaksi ja toimii. Alkuperäisessä ohjeessa ankka tarjoiltiin couscousin kanssa, mutta perhe en pidä siitä ja tilalla on riisiä sekä freesattua pinaattia & sipulia.

ANKKAA ja APPELSIINIKASTIKETTA

2 ankanrintaa
suolaa
pippuria

1. Ruuduta ankanrinnat rasvapuolelta melkein lihaan asti
2. Laita kylmälle pannulle ja levy päälle. Ruskista rasvapuoli rapeaksi ja ota kevyt väri lihapuolelle, mausta
3. Laita uuniin 150 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi
4. Anna vetäytyä foliossa 10 minuuttia
5. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

APPELSIINIKASTIKE

salottisipuli
1 rkl voita
5 dl kanalientä
3 appelsiinin mehu
3 appelsiinin raastettu kuori
(suolaa), valkopippuria
2 rkl voita

1. Freesaa pilkottu sipuli voissa, lisää kanaliemi, appelsiinimehu & kuoriraaste
2. Keitä ja anna saostua, mausta
3. Lisää voi sekaan juuri ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti